Alla inlägg under juni 2014
Jordgubbsmojito
1 glas
Ingredienser:
8 Jordgubbar
4 myntablad
Pressad limesaft
1-3 tsk vit sirap
2 cl vit rom
Kolsyrat vatten
Gör så här:
Mixa jordgubbar och myntablad till en slät vätska.Blanda ner rom,smaka av med sirap och limesaft.
Häll i ett glas och fyll på med kolsyrat vatten.
Lycka till
/Carina
Älgfile med potatissallad
4 portioner
Ingredienser:
Älgfile
Marinad:
1 dl olivolja
2 tsk svarpeppar
4 msk soja
4 msk hackad färsk basilika
Potatissallad:
1 kg färskpotatis
2 salladslökar
Dressing:
3 dl Gräddfil
2 vitlöksklyftro
2 msk hackad färsk gräslök
salt och svartpeppar
Garnering: Basilika blad
Tillbehör: Körsbärstomater
Gör så här:
Putsa filen.Blanda i hop marinaden .Lägg filen i en plastpåse och häll över marinaden.Låt marinera i kylskåpet 5-6 timmar.Tag fram köttet minst en timme innan grillningen.Grilla filen hel,pensla på marinaden som köttet legat i under grillningen.Stick in stektermometer mitt i filen,grilla tills den visar ca 55 grader. Låt köttet sedan vila i folie ca 10 min. Skär köttet i ca 2 cm skivor
Koka potatisen i saltat vatten.Låt svalna och skär den i bitar.Skala och skiva löken.
Blanda i hop dressingen i en skål.Vänd ner potatisen och löken.Låt stå i kylen ca 2 timmar.
Garnera med basilikablad strax innan servering.
Lycka till
/Carina
Vit chokladmoussetårta med jordgubbar
6-8 personer
Ingredienser:
250 g digestivekex
100 g rumsvarmt smör
300 g vit choklad
1 1/2 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1 lime,rivet skal
Garnering:
Jordgubbar
Gör så här:
Lägg kex och smör,skuret i mindre bitar,i en matberedare och mixa i hop till en smulig blandning.
Tryck ut i en formmed löstagbar kant, ca 24 cm i diamter.Ställ i kylen.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar.Koka upp grädden i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen.Låt smälta under omrörning.
Lägg mascarponeosten i en bunke.Blanda i chokladgrädden och limeskal,gärna med en elvisp.
Bred fyllningen över botten.Låt stelna i kylskåpet ca 4 timmar.
Garnera tårtan med jordgubbar.
Lycka till
/Carina
Hallondrink
6 glas
Ingredienser:
12 cl vodka med hallonsmak
6 dl Brämhult hallonjuice
Färska hallon hallon
Ca dl kall mineralvatten
Is
Gör så här:
Fördela vodka och hallonjuice i 6 glas.Lägg i några hallon och lite is i varje glas.Häll på mineralvatten precis före servering.
Lycka till
/Carina
Tunnbrödsrulle med sill och lax
Ingredienser:
Sill rulle
250g matjesill
2 kokta kalla potatisar
1/2 rödlök
1 kokt ägg
1 msk hackad dill
1 dl creme fraiche
salt och svartpeppar
2 avlånga mjuka tunnbröd
Lax rulle
250 grökt lax
2 kokta kalla potatisar
1/2 rödlök
1 kokt ägg
1 msk hackad gräslök
Rivet skal från 1 citron
1 dl creme fraiche
salt och peppar
2 avlånga mjuka tunnbröd
Garnering:
Sill rulle hackad gräslök
Laxrulle hackad dill
Gör så här:
Låt sillen rinna av och skär den sedan i tärningar.
Hacka laxen i små bitar.
Skala och tärna potatisen.
Finhacka rödlöken och ägget.
Lägg sill och lax i varsin skål och blanda i hop med ingredienserna.
Fördela fyllningen på tunnbröden.
Rulla samman från långsidanb som en rulltårta och plasta in den.
Låt vila i kylskåpet i minst ettmpar timmar.
Skär upp tunnbrödesrullen i skivor när det är dags att servera.garnera med dill/gräslök.
Lycka till
/Carina
Grillad älg entrecote
4 portioner
Ingredienser:
Ca 700 g älg enrcote
Marinad:
3 dl rödvin
3 msk chilisås
3 msk farinsocker
2 msk soja
Tillbehör:
Sparris
Morötter
Färskptatis
Halloumi
Tomat
Balsamcovinäger
Salt och peppar
Kryddsmör
50 gram smör, 3 vitlöksklyftor, 1 msk persilada.Blanda i hop och ställ i kylskåpet.
Gör så här:
Blanda marinaden och marienra köttet i minst 5-6 timmar.Köttet ska vara rummpurerat när du lägger det på grillen. Pensla köttt med mrinden.Köttet blir godas omdu inte grillar det för länge.
Grilla tllbehören samtidigt som du grillar köttet.
Servera med kryddsmöret.
Lycka till
/Carina
Strutar med citrongrädde
4 st
Ingredienser:
Strutar
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Spätta med rödlöksgremolata
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 |
|||||||||
|