Direktlänk till inlägg 10 november 2013
Älgfärsjärpar med trattkantarellsås
4-6 personer
Ingredienser:
800 g älgfärs (eller annan viltfärs)
1 gul lök
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk viltfond
3 skivor bacon,finhackad
1 tsk torkad rosmarin
1 msk dijonsenap
1 tsk stött grönpeppar
salt och svartpeppar
Sås:
ca 200 g trattkantareller
smör
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk viltfond
1 msk japansk soja
2 msk tranbärsgelé
3 msk portvin
1 tsk citronsaft
1 tsk grönpeppar
1 tsk rosmarin
salt och peppar
Gör så här:
Hacka löken och stek deni smör tills den är mjuk och fått lite färg.
Blanda väl med resten av ingredienserna.Fukta händerna och forma avlånga järpar.
Lägg i en ungsfast form. 200 grader i ca 10-15 minuter.
Stek under tiden svampenlätt i smör.Tillsätt grädde,viltfond,soja,gelé,portvin,citronsaft,rosma
rin och grönpeppar.
Låt koka i hop tills såsen tjocknar något.Smaka av med salt och peppar.
Servera järparna med sås och pressad potatis.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 |
30 | ||||
|